Interferències a TV3 causades per la nova tecnologia 5G

print pdf
24/04/2022

Interferències a TV3 causades per la nova tecnologia 5G

 

L'Ajuntament ha estat informat de la posada en marxa dels nous serveis de 4G i 5G a la nostra zona en les bandes de 700 i 800 Mhz des de finals de la setmana passada. Això ha afectat al múltiplex de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió sobre tecnologia TDT, deixant de veure's TV3 o escoltar-se Catalunya Ràdio a través dels canals digitals per ones.

Podria donar-se el cas també que altres receptors, amb antenes enfocades cap a emissors més llunyans, puguin experimentar problemes de recepció d'altres canals.

En qualsevol d'aquests casos, els veïns afectats han de posar-se en contacte amb el servei gratuït Llega700, a través del telèfon 900 833 999 o emplenant el formulari de la web www.llega700.es

Un cop contactat amb el servei Llega700 i confirmat que el problema es deriva d'aquesta qüestió tècnica, Llega700 envia un tècnic que instal·la un filtre a la capçalera del sistema de recepció que anul·la les interferències causades per les noves bandes de telefonia mòbil. Aquest procés es duu a terme en un termini màxim de 3 dies, segons ens informa la gent de Llega700.

Aquest servei gratuït es dona durant 6 mesos des de l'engegada dels nous serveis 4G i 5G a la zona (en el nostre cas, fins al mes d'octubre)