Nova actualització sobre el subministrament d'aigua

print pdf
16/04/2022

Nova actualització sobre el subministrament d'aigua

Un cop restablert el subministrament d'aigua a les 6:50 hores d'aquest matí, el consum d'aigua a la xarxa de distribució s'ha mantingut molt alt, amb un consum superior als 25m3/hora. El bombatge (suficient en condicions normals), no suporta aquests alts consums de forma continuada, ja que en condicions de màxim rendiment amb prou feines arriba als 18m3/h.

 
Si surt més aigua que la que entra, el dipòsit es va buidant. I quan més baix és el nivell del dipòsit, més costa dur l'aigua a les zones més altes del poble.
 
D'altra banda, si el dipòsit es buida per sota d'un llindar, a més a més d'introduir llots i impureses a la xarxa de distribució (provinent del solatge del dipòsit), recuperar després el subministrament a les zones altes es molt dificultós.
 
Per aquests motius, si es mantenen aquests nivells de sobreconsum, a partir del migdia, es tornarà a tallar el subministrament d'aigua fins a recuperar de nou els nivells recomanables al dipòsit. I molt possiblement a la nit calgui tornar a fer talls.
 
Sabem que els talls de subministrament d'aigua no agraden a ningú, però cal prendre consciència que els recursos hídrics són del tot insuficients per la demanda que tenim. En aquesta legislatura hem començat a posar solucions de futur per a un problema que ve de lluny, però això porta temps i encara hem de tenir tots plegats una mica més de paciència. Especialment els caps de setmana i en època de vacances, que és quan es dona aquest sobreconsum.